Nederland

Er is genoeg te beleven

Ook in eigen land is er genoeg te beleven. Lekker uitwaaien aan zee of wandelen in de bossen. Nederland heeft tal van leuke musea, pretparken en dierentuinen voor een dagje er op uit. Trek er eens een weekendje op uit in eigen land en blij overnachten in een hotel of camping. Er zijn genoeg leuke dorpjes en steden.

Hellevoetsluis

Hellevoetsluis is niet alleen een vestingstad, maar ook de voormalige haven van de Hollandse oorlogsvloot, met namen als De Ruyter, Tromp en Piet Heyn.

De vestingwerken zijn uitstekend bewaard gebleven. Het eerste droogdok in Nederland "Droogdok Jan Blanken" uit 1806 is meer dan een bezoek waard.

De haven is nu in bezit genomen door de watersport. Hellevoetsluis is namelijk één van de grootste watersporthavens in Nederland. Binnen de vesting bevindt zich een aantal interessante musea, zoals Museum Gesigt van 'T Dok, Het Nationaal Brandweermuseum en de Oudheidkamer Hellevoetsluis. In de Koopvaardijhaven ligt het volledig ingerichte Museumlichtschip Noordhinder. Vanaf de omloop van Korenmolen De Hoop heeft de bezoeker een prachtig uitzicht op de Vesting en het Haringvliet.

Naast gezellige cafe's en restaurants zijn er uitstekende winkelmogelijkheden, zoals het Winkelcentrum De Struytse Hoeck, dat is gebouwd over het Kanaal door Voorne, de oude zeeverbinding naar Rotterdam.

Oppervlakte 46,11 km² - Aantal Inwoners 40.200

Lees meer

Rockanje

Rockanje is ontstaan na inpoldering van stukken zee. De eerste polder die werd gecreëerd, kreeg de naam Oud-Rockanje. Uiteindelijk zijn er negen kleipolders ontstaan, deze zijn later Rockanje geworden.

Tot 1 januari 1980 was Rockanje zelfstandig, daarna fuseerde het samen met Oostvoorne en Tinte tot de nieuwe gemeente Westvoorne.

Het beoefenen van de watersport op zee of binnenmeren en het bezoeken van bezienswaardigheden behoren tot de mogelijkheden die Rockanje te bieden heeft.

Een dagje strand, fietsen door een boeiend polderlandschap of genieten van de zon op een van de terrassen.

Oppervlakte 30 km² - Aantal Inwoners 6565 

Lees meer

Oostvoorne

Oostvoorne is een badplaats en behoort tot de gemeente Westvoorne en is gelegen op het eiland Voorne-Putten.

Er is een prachtige variatie aan natuur en landschap, met rust en stilte. Er zijn stranden, duinen en bossen waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ook de watersporter komt niets te kort.

Oostvoorne had lange tijd als enige plaats in Nederland een autostrand. Het strand zou al voor de Tweede Wereldoorlog toegankelijk zijn geweest voor auto's.

Op 15 oktober 2004 besloot de provincie Zuid-Holland het strand per direct te sluiten voor auto's en er een vogelgebied van te maken.

Oppervlakte 28,5 km² - Aantal Inwoners 7680 

Lees meer

Brielle

Brielle, vroeger Den Briel, is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland gelegen op het eiland Voorne. De gemeente telt 15.601 inwoners (31 dec. 2008, bron: CBS) en beslaat 31,32 km² waarvan 3,71 km² wateroppervlak is.

Naast de stad Brielle zelf omvat de gemeente ook de dorpen Vierpolders en Zwartewaal. Brielle zelf heeft ruim 9000 inwoners.

Brielle is gelegen aan de Brielse Maas, een afgedamd gedeelte van de Maas dat zich tot belangrijk recreatiegebied ontwikkeld heeft. Het ligt ten oosten van de oude vaargeul Brielse Gat. Tot 1700 werd dit water gebruikt als verbinding naar Rotterdam, daarna trad verzanding op waardoor het Gat minder goed bevaarbaar werd. 

Lees meer

 

­