Duitsland

Duitsland

De Bondsrepubliek Duitsland (Duits: Bundesrepublik Deutschland), kortweg Duitsland (Duits: Deutschland), is een land in Centraal-Europa. Het heeft een grondgebied van 357.022 km² en grenst in het noorden aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het westen aan Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Duitsland heeft met 82.329.758 (2009) inwoners de grootste bevolking van alle landen in de Europese Unie. De hoofdstad en grootste stad van het land is Berlijn.

De Bondsrepubliek Duitsland is een federatie van zestien deelstaten, in het Duits Bundesländer of Länder (enkelvoud Land) geheten. Het is een federale parlementaire republiek en een belangrijk lid van de economische, politieke en militaire organisaties in Europa en de wereld. Het land is onder andere lid van de EU en de eurozone, de VN, de NAVO en de G8. Duitsland is daarnaast de belangrijkste handelspartner van Nederland en België en was in 2008 de derde economie naar nominaal bnp, de grootste exporteur en de op één na grootste importeur ter wereld.

De taal die in Duitsland wordt gesproken is hoofdzakelijk Duits. Deze Germaanse taal is nauw verwant aan het Nederlands, Engels en de Noord-Europese talen. Duits wordt ook in Oostenrijk, Zwitserland en andere aan Duitsland grenzende landen gesproken, maar het Duits heeft nergens zoveel sprekers als in Duitsland zelf. Naast het standaard-Duits, ook Hochdeutsch genoemd, zijn er dialecten. De belangrijkste grens daarbij is die tussen de Noord- en de Zuid-Duitse dialecten. In het noorden werd oorspronkelijk Nederduits (Platt) gesproken. De dialecten van het zuidwesten (waarbij taalkundig ook het Zwitserduits hoort) verschillen van de rest..

Lees meer

Hotels

Hotel Tryp Oberhausen

Hotel Tryp Dusseldorf

Lees meer

Campings

Camping Haide Neckargemünd
Ziegelhäuserstraße 91
69151 Neckargemünd
T  +49-(0)6223-2111
F  +49-(0)6223-71959

Open van 1 april tot 1 november

Deze eenvoudige en rustige camping ligt direct aan de Neckar en is een ideale plek wanneer je een bezoek wilt brengen aan bijvoorbeeld de studentenstad Heidelberg. Je kunt op de camping ook één van de blokhutten huren. Sanitair is eenvoudig maar schoon en geheel vernieuwd dit jaar. Voor gebruik van de douches zijn speciale douchemunten nodig die bij de receptie via een automaat te koop zijn voor 1 euro per stuk.

Bij de receptie kunnen verse broodjes besteld worden van croissants, kaiserbroodjes tot een heel brood.

Bij de receptie is er een WiFi verbinding, wat gratis is.

Met de campingcard van de ANWB krijg je in het voor en na seizoen 20% korting, in het hoogseizoen 10%.

camping-haide--28129
camping-haide--28229
camping-haide--28329
camping-haide--28429
camping-haide--28529
camping-haide--28629
1/6 
start stop bwd fwd

 

Website camping

 

­