Blog

Girona Verrassende stedentrip Girona

Het oude deel van de stad is erg gezellig met zijn kleine steegjes, poortjes, pleintjes en bruggen over de rivier Onyar. Het historische gedeelte van de stad bevindt zich op de steile heuvel Caputxins, maar de rest van de stad is vlak. Om een kaart te bemachtigen van het historische deel van de stad is het handig om eerst een bezoek te brengen aan een informatie punt (Oficina de Turismo). Daar vertellen ze je precies waar je je op dat moment bevindt in de stad en waar je je wandeling het beste kunt beginnen. Voor fotoliefhebbers is het een erg fotogenieke stad en kunnen er mooie plaatjes geschoten worden. Tip: wandel ook eens door de kleine straatjes. Je kunt ook een groot deel over de stadsmuur wandelen, hier heb je een mooi uitzicht over de stad met in de verte de bergen.

Zeker zien!
Las casas del Onyar: kleurrijke woningen aan de rivier Onyar

La Leona: vlakbij La basilica de Sant Feliu. Standbeeld van een leeuwin die langs een zuil omhoog klimt. Het verhaal gaat dat wanneer je het achterste (el culo de la leona) van de leeuwin aanraakt je Girona in je hart sluit. Wil je het echte ritueel volgen dan geef je een kus op het achterste van de leeuw. Hier wil iedereen op de foto en is het dan ook vrij druk.

Girona-1 Verrassende stedentrip Girona

La Cathedral: het ligt eraan van welke kant je naar de kathedraal toe loopt maar de trap naar de ingang ervan is erg mooi. Vanaf deze plek kun je mooie foto's maken

Basilica de Sant Feliu: de gotische kerk gebouwd in de 14e eeuw

Pont de les Peixateries Velles: een bijzondere roodgekleurde ijzeren loopbrug.

Girona-3 Verrassende stedentrip Girona

Banys Arabs: Arabisch badhuis gebouwd in de 12e eeuw. Tijdens je bezoek loopt je langs de verschillende ruimtes van het badhuis.

Las Muralles Medievales: de stadsmuur van Girona, hier kun je overheen wandelen. Het oostelijk deel van deze muren zijn in de 19e eeuw herbouwd. Let wel op de vele trappen die je op en af moet lopen, maar het uitzicht is de moeite waard.

Girona-2 Verrassende stedentrip Girona