Blog

sevilla-0 Toerisme Europa - Stedentrip Sevilla

Een stedentrip Sevilla staat voor vurigheid en voor tal van trekpleisters. Sevilla laat duidelijk naar voren komen dat het zijn oorsprong niet verloren is. De stad waar de Cristianos en de Morros elkaar ontmoetten en talloze tradities en blijvende blikvangers achterlieten, waaronder kleurrijke processies en uitbundige fiëstas vol met flamenco. Er kan gewandeld worden door het labyrint van nauwe straatjes en kleine, charmante pleintjes, maar er kan ook geklommen worden op de Giraldo-toren. Eigenlijk zijn dit nog maar een paar voorbeelden van de vele mogelijkheden die een stedentrip Sevilla te bieden heeft.

Highlights:

Isla Mágica
Is een ontzettend groot pretpark die veel leuke attracties te bieden heeft zoals een achtbaan, wildwaterbanen en vele andere die in een groot attractiepark te vinden zijn.

Santa Maria de la Sede
Deze kathedraal bevind zich in het centrum van Sevilla en is het grootste Gotische gebouw ter wereld.

Alcázar
Dit Koninklijke paleis is nog steeds in gebruik en wordt in gebruik genomen door de Spaanse koning en koningin.

Sevilla_4 Toerisme Europa - Stedentrip Sevilla

Museo Arqueológico
Het archeologisch museum van Sevilla is gelegen aan het Plaza de América. In het museum zijn onder andere prehistorische beelden te vinden die bijvoorbeeld voort komen uit de Romeinse tijd

Puente del Alamillo
Deze brug is een aparte verschijning en als er goed gekeken wordt dan ziet men gelijkenis met de Erasmusbrug in Rotterdam.

Parque de María Luisa
Het Maria Luisa Park is een publiek park die vooral groen ingesteld is. Het is een van de grotere parken die in Sevilla te vinden zijn.

Torre del Oro
Waar de naam Torre del Oro (Gouden Toren) op slaat, is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Waren het de goudkleurige tegels waarmee de toren ooit was versierd of sloeg de titel op de schatten die Spanje uit Amerika haalde? Hoe dan ook, het is een fraaie toren en een mooi uitkijkpunt.

Sevilla_5 Toerisme Europa - Stedentrip Sevilla

Barrio de Santa Cruz
De voormalige joodse wijk is een van de grote trekpleisters van Sevilla. Dwaal door pittoreske straatjes en steegjes en geniet van de tapas in een van de vele restaurants. Ook kunt u in deze karakteristieke wijk het spoor van Don Juan volgen.

Casa de Pilatos
Casa de Pilatos is een prachtig paleis midden in de wijk Santa Cruz. Deze bezienswaardigheid ligt in het hart van Sevilla maar biedt een oase aan rust. Zowel het interieur van het deels nog bewoonde paleis als de tuinen en binnenplaats zijn een aanrader tijdens uw bezoek in Sevilla.

Sevilla_6 Toerisme Europa - Stedentrip Sevilla

Flamenco
Andalusië is de bakermat van de flamenco en in Sevilla kunt u er niet omheen. Het is de moeite waard een Flamenco show te bezoeken.

Sevilla_3 Toerisme Europa - Stedentrip Sevilla

Slenter door het traditievolle Barrio Triana, gelegen aan de westelijke oever van Rio Guadalquivir, ooit het thuis van de zigeuners en de bakermat van de flamenco. Neem ook een kijkje in Barrio Santa Cruz, de joodse wijk. Dit wordt gezien als de charmantste wijk van de stad met zijn smalle, kronkelende straatjes. Shoppers zullen zich in deze stad goed vermaken: traditie, design en alles wat zich daartussen bevindt zijn volop aanwezig. Ook dineren en uitgaan is een waar plezier in Sevilla, dankzij de vele bodegas, (tapa)bars en discotheken in met name de oude stadskern en in de omringende wijken.

Ontdek de stedentrips naar Sevilla