Blog

Zuiderzeemuseum Toerisme Europa - Blog

In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af van de Waddenzee en kreeg het nieuwe binnenmeer de naam ‘IJsselmeer’. Het gedeelte buiten de dijk hoort sindsdien bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeergebied. De thema’s water, ambachten en gemeenschappen staan hierbij centraal. Vaar met de veerboot naar het buitenmuseum en bezoek er de diverse werkplaatsen zoals een visrokerij waar je een lekker vers gerookt visje kunt eten of de Marker scheepstimmerwerf.

Futureland Toerisme Europa - Blog

In dit informatiecentrum over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2 is van alles te zien, te doen en te leren. FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers. Bezoek FutureLand ook met een groep of klas en geniet van het uitzicht op automatische containeroverslag en de grootste containerschepen ter wereld. Het is mogelijk een presentatie en rondleiding te boeken met een ervaren voorlichter.

Girona Toerisme Europa - Blog

Het oude deel van de stad is erg gezellig met zijn kleine steegjes, poortjes, pleintjes en bruggen over de rivier Onyar. Het historische gedeelte van de stad bevindt zich op de steile heuvel Caputxins, maar de rest van de stad is vlak. Om een kaart te bemachtigen van het historische deel van de stad is het handig om eerst een bezoek te brengen aan een informatie punt (Oficina de Turismo). Daar vertellen ze je precies waar je je op dat moment bevindt in de stad en waar je je wandeling het beste kunt beginnen. Voor fotoliefhebbers is het een erg fotogenieke stad en kunnen er mooie plaatjes geschoten worden. Tip: wandel ook eens door de kleine straatjes. Je kunt ook een groot deel over de stadsmuur wandelen, hier heb je een mooi uitzicht over de stad met in de verte de bergen.