Campings

 • Camping Itxaspe Itziar - Baskenland

 • Camping Comillas - Cantabrië

 • Camping Tauran Luarca - Asturias

 • Camping Ribadesella - Asturias

 • Camping Vegamar Barres - Asturias

 •  Camping Muiñeira - Galicië

 • Camping Playa America - Galicië

 • Camping Playa Paisaxe - Galicië

 • Camping Caveiro - Galicië

 • Camping Ruta Finisterre - Galicië

 • Camping Os Invernadeiros Allariz - Galicië

Camping Itxaspe Itziar - Baskenland

Camping Itxaspe is het gehele jaar geopend.

Een gezellige camping in Baskenland met zeer vriendelijk personeel. Het is op deze camping wel moeilijk om een plekje te bemachtigen, het is er altijd druk, dus wel even reserveren als je er een aantal dagen wilt verblijven of je vroeg melden op de camping.

De camping is gelegen in een zeer mooie omgeving vlak aan zee. De plaatsen zijn ruim en het sanitair is schoon. Er is een aparte ruimte voor de afwas en er is een mogelijkheid om kleding te wassen. Ook liggen er boeken die je kunt lenen. Bovenaan is er een restaurant waar je kunt eten en van een drankje kunt genieten op het grote terras met uitzicht op zee.

Bij de receptie zit ook een klein winkeltje waar ze eigenlijk best veel verkopen. Ook kun je er 's morgens verse croissants en stokbrood halen, maar op = op!

In de omgeving kun je heerlijk wandelen en genieten van het mooie uitzicht. Bezoek ook Zumaia, erg gezellig plaatsje.

Bezoek de website

Camping Comillas - Cantabrië

Camping Comillas is van 1 juni t/m 30 september open

Een leuke camping die bestaat uit twee delen, gescheiden door een weg. De camping ligt aan de Camino de Santiago. De kant aan zee heeft mijn voorkeur vanwege het uitzicht.

Let wel dat de plaatsen niet overal recht lopen, je kunt dit een beetje op de foto zien. Het zijn ruime plaatsen en je staat op gras. ´s Avonds rijden er wel veel auto´s over de doorgaande weg maar ´s nachts is dit minder.

Het sanitair is netjes en schoon. Het personeel is erg vriendelijk. Aan de andere kant van de weg zit de receptie en is er een restaurantje, een bar en een winkeltje waar je o.a. brood kunt kopen. Stroom wordt voor je aangesloten, hier krijg je een speciaal kaartje voor wat je moet laten zien.

De ANWB kampeerkaart wordt geaccepteerd. Het toeristische Santillana del Mar ligt op zo´n 17 kilometer afstand en is erg leuk om te bezoeken.

Bezoek de website

Camping Tauran Luarca - Asturias

Camping Tauran is geopend van 27 maart t/m 30 september.

Deze afgelegen camping ligt midden tussen de maisvelden en op een klif waardoor je op sommige plaatsen op de camping een erg mooi uitzicht hebt. Het is dan ook beter om eerst even een rondje over de camping te doen om een plaats uit te zoeken want er liggen een aantal mooie verborgen plaatsen. Het is een rustige camping.

De ANWB kampeerkaart wordt niet geaccepteerd. De camping heeft een kleine supermarkt en een bar. Het sanitair ziet er oud uit en was matig schoon. Op een aantal plaatsen zijn er drooglijnen voor de was, een wasmachine is tegen betaling te gebruiken.

Luarca is een toeristisch plaatsje in de buurt wat je kunt bezoeken. Het strand is even lopen en ligt aan een baai.

Bezoek de website

Camping Ribadesella - Asturias

Camping Ribadesella is een camping van de 1e categorie en heeft een zwembad, restaurant, supermarkt, fitness ruimte, speeltuin en een tennisbaan. Er zijn ruime plaatsen voor tent of caravan. Het sanitair is er goed, het zit in een apart gebouw waar je terecht kunt voor de afwas, toiletten en douches. Wanneer er feesten in de buurt zijn krijg je een plastic bandje wat je om je arm moet doen anders kom je de camping niet meer op. (dezelfde bandjes die je ontvangt bij all-inclusive hotels) De camping heeft ook een aantal trekkershutten en bungalows die je kunt huren.

Een uitspapje in de buurt wat zeker de moeite waard is, is de grot van Tito Bustillo. Helaas moet je hier wel ruim van te voren reserveren. Meer informatie over de grot en de ontdekking ervan is te vinden in het Centro de Arte Tito Bustillo. Loop hiervoor een stuk verder de straat uit.

Tito Bustillo Cave Art Centre
Avenida de Tito Bustillo s/n
33560, Ribadesella (Asturias)
T: +34 902 306 600

Bezoek de website

Camping Vegamar Barres - Asturias

Een nette camping met zeer vriendelijk personeel. De tent staat op gras en de plaatsen zijn van normaal formaat zodat ook de auto nog naast de tent past.

Op de camping is er een restaurant waar je wat simpele gerechten kunt bestellen zoals pizza, maar deze komen wel uit de diepvries dus verwacht geen culinaire hoogstandjes.

Verder is er een zwembad, een winkeltje en kun je er gebruik maken van internet (WiFi). Er is een WiFi zone bij de receptie. Het sanitair is er schoon.

Mocht je tips willen hebben wat er in de omgeving te doen is maak dan eens een praatje met de mensen bij de receptie en je komt er met een hele stapel folders terug en zeer leuke ideeën zoals praia de las Cathedrales, dat moet je écht een keer gezien hebben.

Bezoek de website

Camping Muiñeira - Galicië

Top camping met vriendelijke bediening. De camping bestaat uit twee delen. Eén deel ligt aan zee en heeft een beperkt aantal plaatsen en het andere deel ligt aan de overzijde van de weg tegen de berg op, op plateaus.

Het sanitair wordt een aantal keer per dag schoon gemaakt en ziet er uitstekend uit. Er hangt toilet papier en papier/droger om je handen te drogen. Je staat met de tent op gras, maar een hamer is op sommige plaatsen niet overbodig.

Bij de receptie zit tevens een klein cafeetje waar je wat kunt drinken en 's morgens croissantjes kunt halen. De camping heeft gratis Wifi verbinding en aan de zee kant kun je vanuit de tent internetten. De websleutel kun je bij de receptie vragen. De camping heeft twee uitgangen naar het strand, de eerste en makkelijkste weg is met een trap het strand op. De tweede mogelijkheid is een avontuurlijke klim over de rotsen naar het strand toe. Je kunt dan krabbetjes en visjes zien bij eb. Tijdens ons verblijf hebben we een groep dolfijnen langs zien zwemmen.

Mooie camping met uitzicht op zee en een zeer schoon sanitair en gratis Wifi. Kortom de ideale camping en in de omgeving is genoeg te beleven.

Bekijk ook de Glamping tenten met uitzicht op het strand en zee en de Ecopod die je kunt huren.

Bezoek de website

Camping Playa America - Galicië

Camping van de eerste categorie met zakelijk personeel achter de balie, je bent verplicht op te geven hoeveel nachten je wilt blijven. Beetje jammer als je aan het rondtrekken bent en van te voren niet weet hoelang je wilt blijven. De plaatsen zijn er ruim en je staat op gras.

Het sanitair is er schoon.

Er wordt veel georganiseerd voor de campinggasten zo konden we tijdens ons verblijf aansluiten bij een hippie demonstratie. Verder is er een zwembad, een grote supermarkt, een cafetaria, een restaurant, een speelplaats, WiFi en meer.

Wanneer je de poort van de camping uitloopt, linksaf slaat en de weg blijft volgen kom je bij een boulevard uit langs de zee. Aan deze boulevard zitten tal van restaurants, dus keuze genoeg. Wij hebben twee avonden bij Restaurante - Taperia heerlijk gegeten.

Vanuit Nigrán is het ongeveer 155km tot Porto in Portugal.

Bezoek de website

Camping Playa Paisaxe - Galicië

Gezellige camping aan het strand met plaatsen onder bomen en dus lekker in de schaduw. Het is een camping van de eerste categorie en heeft een zwembad en een cafetaria. Een supermarkt zit vlakbij de camping waar je met de auto zo bent.

In de omgeving is er genoeg te doen zoals een bezoek aan het eiland Isla de Arousa. Op zo'n 25 km rijden ligt natuurpark "Parque natural del rio Barosa" waar je prima kunt wandelen en een waterval kunt vinden.

Wat ook een voordeel is, is dat er Galicië in de zomer eigenlijk overal wel een feest is en als je visliefhebber bent kun je er goedkoop en lekker eten.

Bezoek de website

Camping Caveiro - Galicië

Simpele en goedkope camping met zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. De plaatsen zijn er zeer groot en je staat met de tent op gras.

Nadeel van deze camping is dat je nergens warm kunt douchen, warm water is er gewoon niet. Dit is even wennen maar het sanitair is er wel schoon.

De camping zit op loopafstand van het strand. Verder heeft de camping zit een gezellig café en restaurant waar het erg druk is als er een belangrijke voetbal wedstrijd op de tv is. (dit is zeker een aanrader om een keer meegemaakt te hebben)

Caveiro beschikt tevens over een aantal appartementen.

Bezoek de website

Camping Ruta Finisterre - Galicië

Voor wie Cabo de Finisterre wil bezoeken is dit een uitstekende camping met mooie en ruime kampeerplaatsen en lekker rustig. Wanneer je een plaats aan de weg hebt kun je de vuurtoren van Cabo de Finisterre zien liggen en zie je de hele dag de pelgrims voorbij trekken.

Het sanitair is prima en de camping heeft een winkel waar je 's morgens verse croissants en stokbrood kunt halen. Je kunt ook kiezen voor een pelgrims ontbijt in het restaurant.

Op de camping kun je gratis gebruik maken van WiFi, vraag aan de receptie de toegangscode hiervoor.

Om het strand te bereiken hoef je alleen de weg maar over te steken.

Uitstapjes in de buurt zijn er zat want er zitten gezellige dorpen in de buurt en op diverse plaatsen kun je genieten van het fantastische uitzicht. Natuurlijk is een bezoek aan de Cabo zeker de moeite waard, het is er wel erg toeristisch maar dat mag de pret niet drukken. Je kunt er geweldige foto's maken.

Bezoek de website

Camping Os Invernadeiros Allariz - Galicië

Camping Os Invernadeiros is het gehele jaar geopend.

Een rustige camping net iets buiten Allariz met ruime schaduwrijke plaatsen. De bodem is een harde bosgrond. Er zijn ook kleine bungalows te huur.

De camping heeft een klein barretje waar je wat kunt drinken, brood kan halen en internetten want daar is de gratis WiFi zone. Verder is er een grote manege waar je kunt paardrijden. Bij de receptie liggen ook folders voor rijtochten. In de omgeving kun je prima wandeltochten maken.

Een zwembad heeft de camping niet, wel kan je in een riviertje zwemmen wat via de camping bereikbaar is. Het water ziet er zwart uit, dit komt door de bosgrond, maar het is schoon werd ons verteld.

's Nachts hoor je het geroep van de uilen die in het bos zitten.

Het sanitair krijgt wat ons betreft een tien! Het is modern, zeer schoon en de douches zijn heerlijk.

Allariz is een gezellig stadje en probeer hier ook zeker de specialiteit 'Amendoados de Allariz' een overheerlijk koekje.

Een dagtocht naar Ourense bestaat ook tot de mogelijkheden want met de auto is dit prima te doen.

Bezoek de website