• Camping Madalena Vila Nova de Gaia
  • Camping Quiaios
  • Camping Guincho Cascais
  • Camping São Pedro de Moel
  • Camping Turiscampo Lagos

Camping Madalena Vila Nova de Gaia

Grote camping in bos omgeving en ongeveer 10 minuten lopen van het strand. Voor de tent heb je rotspennen nodig en een hamer anders kun je het opzetten van je tent wel vergeten.

Het toilet gebouw is gescheiden door muurtjes en ziet er beter uit dan Orbitur Quiaios. De bediening aan de receptie is vriendelijk. De camping heeft een redelijk groot zwembad waar je op vertoon van je pasje naar binnen kunt. Verder is er een restaurantje, een winkeltje maar vers brood kun je beter in een supermarkt halen. Je krijgt net als op de Orbiur Quiaios een pas voor in de auto, een pas voor aan de tent en twee pasjes als identiteitskaart.

Je zit ongeveer 10 km vanaf Porto waar alle bezienswaardigheden in de buurt van elkaar liggen en dus lopend goed te doen zijn. Deze camping is er dus wel een om te onthouden als je Porto wilt bezoeken.

Zorg er wel voor dat je tas voorzien is van slotjes en je je spullen goed in de gaten kan houden in Porto. Houd er verder rekening mee dat je in Porto kan worden aangesproken om drugs te kopen. Iets wat ik tot dusver nog nooit heb meegemaakt. Gebaar dat ze weg moeten gaan en je wordt met rust gelaten.

Bezoek de website

Camping Quiaios

Redelijk grote en rustige camping op zandgrond in een bosachtige omgeving. Er is ruim voldoende plaats en reserveren is hier dan ook niet nodig.

De bediening bij de receptie was normaal. Je krijgt een kaart om aan je tent te hangen, een kaart voor in de auto en twee pasjes die je bij je moet dragen om aan te tonen dat je op de camping staat. Een beetje overdreven omdat er verder niks bijzonders op de camping aanwezig is.

Op de camping is een klein buffet restaurant, een klein winkeltje waar de basics zijn te verkrijgen maar het brood zag er maar bleekjes uit. Afwassen met koud water. Het sanitair gebouw is ruim, maar alles zit in één gebouw dus ook de toiletten wat je tanden poetsen en het douchen dus wat minder prettig maakt. Het is er ook niet heel schoon en de douche is ouderwets. Er zitten een heleboel mieren op de camping, dus als je bord 1 tel onbewaakt ergens blijft staan is het zo gebeurd en op bepaalde tijden zitten er veel vliegen wat erg vervelend is.

Vanaf de camping hoor je wel het gebulder van de zee wat wel zo zijn charmes heeft. Het is maar een paar minuten lopen naar het strand.

Bezoek de website

Camping Guincho Cascais

Grote Orbitur camping met drie sterren. De plaatsen zijn ruim, maar aan de randen van de camping kan het flink waaien omdat de camping vlak aan zee ligt. De tent staat op een harde zand grond maar er zijn ook beschutte plaatsen onder bomen. Het sanitair is schoon en krijgt een voldoende. Voor de afwas is er genoeg plaats er zijn aparte ruimtes.

Er is een kleine winkel, een restaurant en speelruimte voor de kinderen. Er is een zwembad op 1 km afstand maar wel tegen betaling. Een Wifi verbinding is beschikbaar.

Bezienswaardigheden in de buurt zijn Cascais op 6km vanaf de camping, Forto do Guincho, Forte da Barra en Castelo Medieval. Lissabon ligt op zo'n 30 km afstand en kan dus ook worden bezocht. Er liggen mooie fietspaden en wandelpaden langs de kust.

Bezoek de website

Camping São Pedro de Moel

Orbitur camping met zo'n drie sterren. De plaatsen zijn ruim en er is genoeg te doen op de camping. De tent staat op een harde zand grond de meeste plaatsen bevinden zich onder bomen.

Het sanitair is schoon en krijgt een voldoende. Voor de afwas zijn er aparte ruimtes.

Er is een winkel, een restaurant, speelruimte voor de kinderen en een zwembad. Wifi is beschikbaar. Je kunt op deze camping ook kleine chalets en ingerichte tenten huren, maar het aanbod hiervan is beperkt.

Het eten in het restaurant viel een beetje tegen maar de bediening is er zeer vriendelijk.

Vanaf de camping hoor je wel het gebulder van de zee wat wel zo zijn charmes heeft. Het is maar een paar minuten lopen naar het strand.

Bezoek de website

Camping Turiscampo Lagos

Camping Turiscampo ligt zo'n 26km vanaf Sagres, de plek waar de aarde ophoudt en de zee begint.

Cabi São Vicente is de meest westelijke punt van West Europa en zeker de moeite waard om te bezichtigen. Het is een vrij grote camping waar veel te doen is zowel overdag als 's avonds. Je staat met de tent op een harde zand/steen grond, de plaatsen zijn vrij ruim.

De camping wordt goed onderhouden en het sanitair is goed. Er is een groot zwembad, bar-restaurant met afhaal mogelijkheden, campingwinkel, speelplaats voor de kinderen en een sportveld. Verder kun je er bungalows en stacaravans huren.

Bezoek de website