Campings

  • Camping Des Chevrets
  • Camping Port Punay
  • Camping Pasteur

 

Camping Des Chevrets

Grote camping met vriendelijk personeel en ze spreken Engels. De plaatsen zijn ruim en dichtbij het strand. De tent staat op een gras/zand grond. Met een sleutel heb je toegang tot het strand vanaf de camping.

Sanitair was de eerste dag erg smerig maar verbeterde de volgende dag. Aparte ruimtes voor de afwas. De douche ruimte is niet bijzonder, maar voldoende. Er is een kleine winkel, restaurantje aan zee en een speeltuin voor de kinderen. Een Wifi verbinding is beschikbaar over de gehele camping voor 3 euro per uur.

Leuk om te bezichtigen is het fort van St Malo. Je kunt er over de stadsmuren heen wandelen met een uitzicht op zee. Binnen de muren zijn kleine winkeltjes en veel restaurantjes. De auto kun je het beste bij de jachthaven parkeren omdat de overige parkeerplaatsen erg druk zijn en je er lang moet wachten voor een plaats. Vanaf de haven is het over de boulevard ongeveer een kwartiertje lopen. Je hebt dan een leuk uitzicht over de haven en het fort.

Ook komt de veerdienst vanaf Jersey (Engeland) hier aan. Wanneer je de aankomst tijd weet kun je hem het best vanaf de jachthaven bekijken.

Route naar de camping

Bezoek de website

Camping Port Punay

Heel vriendelijk personeel en er worden aan de receptie meerdere talen gesproken, waaronder nederlands. Ze nemen ruim te tijd bij het inchecken om alles uit te leggen. We hadden hier de laatste vrije plaats op de camping, dus reserveer als je er voor langere tijd wilt blijven.

Op de camping is een winkel met vers brood, een snackbar waar je maaltijden kunt bestellen en meenemen, voor de mosselen moet je alleen een eigen pannetje meenemen. Er is een klein zwembad, een speeltuin en animatie voor de kinderen. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd en kun je er fietsen huren.

Het sanitair is erg goed en je kan er zelfs met warm water afwassen. De douche ruimte erg mooi en schoon en de toiletten erg ruim. Vanaf de camping kun je naar het strand lopen en heb je uitzicht op Ile d'Aix. De camping heeft een Wifi aansluiting en voor 3 euro kun je een uur internetten vanuit je tent. De tent staat op een gras/zandgrond.

Wat ook erg fijn is dat je excursies kunt boeken via de camping waaronder een dagtocht per boot naar Ile d'Aix en Fort Boyard.

Route naar de camping

Bezoek de website

Camping Pasteur

Op deze camping zijn maar een paar plaatsen (stuk of 8) voor een tent of caravan. Je treft hier voornamelijk sta caravans aan die je kunt huren.

Het personeel is vriendelijk en er wordt engels gesproken en één medewerker spreekt spaans. Het sanitair is schoon en de douche erg ruim. Er is een klein zwembad, tafeltennis, tafelvoetbal en een kleine speeltuin voor de kinderen.

Ze hebben ook een Wifi aansluiting maar die werkte niet goed, maar dat werd al gemeld en ik mocht kijken of ik verbinding kon krijgen. Dat was allemaal geen probleem.

Voor 5 euro heb je 's avonds een flink bord friet met steak haché. Vanaf de camping is het ongeveer 5 minuten lopen naar het strand waar je van de zonsondergang kunt genieten. Grappig is de café grande, die krijg je in een soepkom :-) en is dus letterlijk een café grande.

De tent staat op een gras/zandgrond.

Route naar de camping

Bezoek de website