Oerol 2018
­Terschelling

Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat Oerol 2018 weer van start. Van 15 tot en met 24 juni kun je 10 dagen lang genieten van theater, muziek, dans, beeldende kunst, straatoptredens en natuurlijk het mooie Terschelling. Oerol bestaat sinds 1982 en wordt ieder jaar door tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

Op Oerol gebeurt het allemaal, overal en tegelijkertijd. En met het festivalbandje alleen al, kun je (bijna) overal naartoe. Het verschaft je toegang tot de festivalterreinen, kunstprojecten in de Expeditie-route, performances in de straten, Oerol-colleges en muziekoptredens op gekke plekken in het bos. Eigenlijk tot alles wat geen theatervoorstelling is, want daarvoor koop je een extra kaartje. Met je festivalbandje bezoek je dus een heel eiland aan festival. Voor het festivalbandje betaal je tijdens Oerol €30,- Kaarten voor de voorstellingen variëren van €7,- tot €54,- (de laatste prijs is voor een route waar meerdere voorstellingen in zitten).

Nieuwe dit jaar is de Oerol App! Voordeel van de app is dat deze offline werkt, handig voor als je even geen wifi verbinding hebt. Installeer de app dus voor vertrek op je telefoon. Met de app ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuwe en heb je het programmaoverzicht altijd bij de hand. Download de app hier voor iPhone of Android.

 
 
Meer info

 

Wildlands
­Korting

WILDLANDS heeft een gloednieuwe familieachtbaan; Tweestryd! De twee mijn karren gaan met een vaart van 60 kilometer per uur langs elkaar heen in een bloedstollende race tot een hoogte van 20 meter. Wie daag jij uit voor deze spannende uitdagende rit?

Verder is er ook nog babynieuws. Op 2 april is er namelijk een olifantenkalfje geboren. Het is de eerste geboorte in de Olifantenvallei. Vanaf de rand van de Olifantenvallei kun je het mannetje tussen de kudde volwassen olifanten goed zien. Soms nog wat onhandig zoals op deze video is te zien. 

Bezoek WILDLANDS met €2,50,- korting op je toegangsbewijs en ontvang ook nog eens een gratis Tony's Chocolonely

 
 
Tickets

 

Orchideeen Hoeve
­Luttelgeest

Beleef de verre werelddelen heel dichtbij in De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Je maakt een mooie wandeling door tropische binnentuinen, waaronder een vlindertuin, citruslaan, het Amazone Regenwoud, een lorituin en niet te vergeten de Orchideeëntuin. Omdat er zoveel te zien is, is onze tip om af en toe even rustig te blijven staan en om je heen te kijken. Op sommige plekken staan namelijk grappige details verstopt tussen de mooie planten en bloemen. We zijn dan ook benieuwd of je ze kunt ontdekken.

Naast alle planten en bloemen kun je bij De Orchideeën Hoeve ook dieren tegenkomen, deze lopen, vliegen en zwemmen vrij rond. Erg grappig zijn de kleine papegaaitjes ofwel lori's. Wanneer je de lorituin binnen stapt met een klein bakje nectar ben je niet veilig want ze vliegen direct op je af om lekker te snoepen. Op diverse plaatsen kun je voor de diverse dieren kleine bakjes eten kopen voor de zojuist genoemde lori's maar ook voor de vele kooikarpers die er rondzwemmen. Zelfs de schildpadjes vinden dit voer lekker hebben we gemerkt. Zeer indrukwekkend is de vlindertuin, hier fladdert van alles rond van piepkleine vlinders tot de mooie grote blauw gekleurde vlinders.

Tussendoor kun je onder het genot van een hapje en een drankje even bijkomen in de 'Zwevende Bloementuin'. Omdat aan de zijkanten van deze tuin gebruik is gemaakt van spiegels lijkt de ruimte oneindig. Dit is overigens niet het enige restaurant want bij binnenkomst zit er aan de linkerzijde ook een groot restaurant waar je heerlijk kunt lunchen.

Speciaal voor de kinderen is er een geheel overdekte speeltuin, het Mangrovebos. Je kunt ook naar een show in het Jungletheater, hier maak je kennis met de tropenbewoners.

Kortom een erg leuk uitje voor jong en oud. Het is tevens rolstoel- en kindvriendelijk. Ben je een foto liefhebber? Neem dan zeker je camera mee want je kunt er mooie foto's maken. Al laten sommige vlinders zich niet zo makkelijk op de gevoelige plaat vastleggen.

De Orchideeën Hoeve is het gehele jaar geopend, behalve op nieuwjaarsdag. Je kunt er van maandag tot en met zaterdag terecht van 09:00 uur tot 18:00 uur en op zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur. Parkeren is gratis.

Wij gaan hier zeker nog eens naartoe.

Orchidee-1
Orchidee-2
Orchidee-3
Orchidee-4
Orchidee-5
Orchidee-6
Orchidee-7
Orchidee-8
Orchidee-9
1/9 
start stop bwd fwd
 
 
Lees meer

 

A Seal in Stellendam
­Zeehondenopvang

Bij A Seal in Stellendam worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die gewond of ziek zijn. Tijdens de opvang worden ze verzorgd door de vrijwilligers en als ze weer helemaal gezond en fit zijn worden ze terug gezet in zee.

Je kunt de opvang dagelijks bezoeken van 10:00 tot 18:00 uur (de kassa sluit om 17:00 uur) Volwassenen betalen €9,50 en kinderen van 4 tot 14 jaar €6,50 Studenten en 65+ers ontvangen €1 korting. De entree komt geheel ten goede aan de zeehondenopvang.

Let op: In verband met hygiëne en besmettingsgevaar is het niet toegestaan om honden mee te nemen naar A Seal. Dit geldt ook voor hulp- en geleidehonden.

Adres: Haringvlietplein 3 A, 3251 LD Stellendam

 

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Bekijk de splinternieuwe website! WILDLANDS Adventure park is vol beleving en avonturen. Maak nu alvast kennis met het nieuwe park. Vanaf 25 maart 2016 kan het: een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je samen met je familie en vrienden – of beter gezegd expeditiegenoten – door de jungle, het poolgebied en de savanne. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren, maak een trucksafari, een arctische 4D-ride en een spannende jungle-boottocht.

 

Deltapark Neeltje Jans

Bij Deltapark Neeltje Jans zie je alles over de Deltawerken, de watersnoodramp van 1953, zeedieren en het onderwaterleven van de Oosterschelde en Noordzee. Deltapark Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld. Wat is het verhaal achter dit immense bouwwerk? Het antwoord wordt getoond in een indrukwekkende 3D animatie met een panorama die je de allesverwoestende kracht van het water laat ervaren. Je krijgt een indruk van wat zich afspeelde in Zeeland in de nacht van 31 januari 1953. Een historische gebeurtenis waar geen beelden van bestaan. Zie en ervaar hoe de golven van de Noordzee delen van Nederland wegvagen. Als de storm gaat liggen, verschijnt een waterval van archiefbeelden. Je ziet de schade van de ramp, maar ook de daaropvolgende wederopbouw van Zeeland en de bouw van de Deltawerken. De educatieve voorstelling waarschuwt voor de dreiging van het water: zullen de Deltawerken ons in de toekomst ook nog kunnen beschermen?

 

­