Jaarbeurs
­E-bike Xperience

Bike MOTION start je fietsseizoen! Zodra de voorjaarsklassiekers starten, begint het wielerbloed bij iedereen weer sneller te stromen en worden de fietsen klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. In het vroege voorjaar begint het fietsen weer echt te leven. Op dat moment wil iedereen natuurlijk die nieuwe fiets, hippe outfit en de laatste snufjes. Dat vind je op Bike MOTION Benelux, van 2 t/m 4 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Met de mooiste merken, de nieuwste fietsen, gaafste gadgets en alle informatie die nodig is om je fietsprestatie voor het komende seizoen te verbeteren. Volg één van de kennissessies, ontmoet profwielrenners, test nieuwe modellen op de race testbaan of het mountainbike parcours, laat je huidige fiets professioneel checken en afstellen en geniet van al het moois uit de sportieve fietswereld. Dit is het moment!

Een ticket voor de E-bike Xperience geeft ook gratis toegang tot Bike MOTION Benelux en Fiets en Wandelbeurs, dat gelijktijdig plaatsvindt in Jaarbeurs.

 

HISWA Amsterdam
­8 t/m 12 maart

Van woensdag 7 t/m zondag 11 maart vindt de HISWA plaats in RAI Amsterdam. Of je nu een nieuwe boot, onderdelen of accessoires wilt kopen, liefhebber bent van klassieke schepen of kennis wilt maken met funsports, op de HISWA is voor iedere watersportliefhebber wat wils.

De HISWA Amsterdam Boat Show is met een ruim aanbod van de nieuwste boten (tot ca. 10 meter) en een compleet assortiment onderdelen en accessoires de ideale start van het watersportseizoen. Ook vind je op de HISWA alles over funsports, zoals wind- en kitesurfen, wakeboarden en stand up paddling. Daarnaast is er een boordevol programma, met interactieve workshops, inspirerende lezingen, demonstraties en water fun activiteiten.

Bespaar nu op je HISWA toegangskaart i.c.m. een parkeerkaart.
Je betaalt tijdelijk € 25,00 i.p.v. € 32,50!

 
 
Tickets

 

Orchideeen Hoeve
­Luttelgeest

Beleef de verre werelddelen heel dichtbij in De Orchideeën Hoeve in Er is genoeg te beleven en onze tip is zeker om af en toe even stil te staan tijdens de wandeling door het regenwoud of de bloementuin want er meer te zien dan je denkt. Soms staat er een grappig detail verstopt tussen de mooie planten en bloemen (waaronder orchideeën in alle denkbare kleuren).

Erg grappig zijn de kleine papegaaitjes. Wanneer je deze ruimte binnen stapt met een klein bakje nectar ben je niet veilig want ze vliegen direct op je af om lekker te snoepen.

Naast de lori's zijn er nog veel meer dieren te bewonderen namelijk heel veel vissen, vogels, schildpadden, eenden, aapjes en heel veel vlinders.

Kinderen kunnen zich uitleven in het Mangrovenbos Speelparadijs.

Erg mooi is ook de "Zwevende bloementuin". Je kunt hier even genieten van een hapje en een drankje en ondertussen genieten van alle bloemenpracht. Omdat ze aan de zijkanten van de ruimte gebruik hebben gemaakt van spiegels lijkt de ruimte oneindig.

Bij binnenkomst in De Orchideeën Hoeve zit aan de linkerzijde nog een restaurant.

Een erg leuk uitje voor jong en oud. Het is tevens rolstoel- en kindvriendelijk. Je kunt er mooie foto's, al laten sommige vlinders zich niet zo makkelijk op de gevoelige plaat vastleggen.

Wij gaan hier zeker nog eens naartoe.

Orchidee-1
Orchidee-2
Orchidee-3
Orchidee-4
Orchidee-5
Orchidee-6
Orchidee-7
Orchidee-8
Orchidee-9
1/9 
start stop bwd fwd
 
 
Lees meer

 

Wildlands!
­Winteraanbieding

WILDLANDS heeft een smakelijke winteraanbieding want bij aanschaf van je entreebewijs ontvang je nu een gratis kop soep. Deze winteractie loopt tot en met 28 februari.

In WILDLANDS maak je in één dag een wereldreis in 1 dag en reis door de jungle, savanne en het poolgebied.

Stippel je reis door het park uit door de expeditiekaart te downloaden

 

A Seal in Stellendam
­Zeehondenopvang

Bij A Seal in Stellendam worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die gewond of ziek zijn. Tijdens de opvang worden ze verzorgd door de vrijwilligers en als ze weer helemaal gezond en fit zijn worden ze terug gezet in zee.

Je kunt de opvang dagelijks bezoeken van 10:00 tot 18:00 uur (de kassa sluit om 17:00 uur) Volwassenen betalen €9,50 en kinderen van 4 tot 14 jaar €6,50 Studenten en 65+ers ontvangen €1 korting. De entree komt geheel ten goede aan de zeehondenopvang.

Let op: In verband met hygiëne en besmettingsgevaar is het niet toegestaan om honden mee te nemen naar A Seal. Dit geldt ook voor hulp- en geleidehonden.

Adres: Haringvlietplein 3 A, 3251 LD Stellendam

 

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Bekijk de splinternieuwe website! WILDLANDS Adventure park is vol beleving en avonturen. Maak nu alvast kennis met het nieuwe park. Vanaf 25 maart 2016 kan het: een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je samen met je familie en vrienden – of beter gezegd expeditiegenoten – door de jungle, het poolgebied en de savanne. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren, maak een trucksafari, een arctische 4D-ride en een spannende jungle-boottocht.

 

Deltapark Neeltje Jans

Bij Deltapark Neeltje Jans zie je alles over de Deltawerken, de watersnoodramp van 1953, zeedieren en het onderwaterleven van de Oosterschelde en Noordzee. Deltapark Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld. Wat is het verhaal achter dit immense bouwwerk? Het antwoord wordt getoond in een indrukwekkende 3D animatie met een panorama die je de allesverwoestende kracht van het water laat ervaren. Je krijgt een indruk van wat zich afspeelde in Zeeland in de nacht van 31 januari 1953. Een historische gebeurtenis waar geen beelden van bestaan. Zie en ervaar hoe de golven van de Noordzee delen van Nederland wegvagen. Als de storm gaat liggen, verschijnt een waterval van archiefbeelden. Je ziet de schade van de ramp, maar ook de daaropvolgende wederopbouw van Zeeland en de bouw van de Deltawerken. De educatieve voorstelling waarschuwt voor de dreiging van het water: zullen de Deltawerken ons in de toekomst ook nog kunnen beschermen?

 

Openluchtmuseum Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen u mee op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Er is volop leven in het museum. Op de boerenerven, in de boerderijen, huizen en de molens, het boerencafé en de winkeltjes. Het museum ligt in een prachtig park aan de rand van de gezellige stad Arnhem. U komt er ogen te kort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze u met hun verhalen.

 

­